Besättningen

I över 10 år har Stormfrun seglat på haven och härjat, kapat, drivit handel och satt skräck i de handel och örlogsmän vi ansett fört rikedom eller förtryck ombord.

 

Ruben Krus

Ruben Krus älskar havet lika mycket som friheten. Denne väderbitne man har i otaliga år både klängt i riggen som saltstänkt matros, skrikit order som argsint löjtnant och navigerat skutan som fåfäng styrman. Men oavsett vart han varit i livet så har han aldrig varit långt borta när det vankas  musik och rom. Han är en festglad sjöbuse som gärna skaldar sånger med sin luta. Han är även en riktig romantiker som mellan seglatser och bataljer, bedyrar sin kärlek till allt det vackra.

  Ragnar Söderman spelar bouzouki, gitarr, sjunger och skriver musik

 

 

Caspar af Tjäder

Likt en virvelvind kommer han instormande på värdshuset, denne halvädla yngling, iklädd inte mycket mer än en fjunig mustage och ett höftskynke gjort av hans egen skjorta. Detta är långt ifrån en ovanlig händelse och kommer nog att fortsätta ske så länge det finns lite kämparglöd kvar i hans bröst.

En gång i tiden var han en adling yngling med världen för sina fötter men numera, efter att åren och en anselig mängd rom tagit ut sin rätt, är han mer en skugga av hans forna jag. Charmig och listig med ett leende som får flickor att fly eller på fall, som en varg med smak för livet bästa driver Caspar omkring och gör världen lite mer osäker och mycket roligare för de omkring honom.

Anton Pettersson sköter de sociala medierna, körar och slår i skeppsklockan

 

Margareta Stål

Margareta... mer man än många män Stål är kapten. Hennes illröda man lockar många män i fördärvet och hennes erövringar har alla dött med ett leende på läpparna. Hon ses ibland full i stormasten skanderandes: "Spottar man i hålet går det bättre!"

Stål har arbetat sig upp från en enkel matrospost till den position hon har idag vilket lett till en god kontakt med mannarna men även att hon har svårt att finna sig i befälsrollen. Detta ställer ibland till problem då hon vill vara alla till lags. Ett gott öl, en skvätt rom och en serenad så har du henne på fall.

Lisa Enochson spelar trummor och sjunger

 

 

Fingal

Fingal är rorsman på Stormfrun har seglat med skeppet sen urminnes tider. Långt innan seglet uppfanns och innan gudarna skapade haven menar vissa men det är inte viktigt.

Han är ofta ansedd som en av skeppets muntraste män och också en av de snyggaste. Så snygg att han kan få kvinners blod att koka och män att dö av hjärtslag av all avund.

Emil Pettersson spelar bones och sjunger

 

 

Edin

Edin är vaktlagschef för vaktlag två och slår lika gärna an strängarna på lutan som han slår in tänderna på folk. Känd för sin närmast brottsligt lojala inställning till besättningen och ökänd för sin korta stubin och snarhet till våld gör sig Edin en plats bland de mer kända ansiktena på skeppet.

Erik Andersson spelar gitarr och sjunger och skriver musik

 

 

 

Rök

Stormfrun och dess besättning lade bredsida mot det konkurerande piratskeppet och avfyrade alla kanoner. När röken lagt sig fans mest flisor kvar av fiendeskeppet. Med ett Huzzah! började Stormfrun håva in det som kunde räddas av värde. En tunna var lite tyngre än de övriga och när de öppnade den satt där en drucken pirat. Han öppnade munnen för att säga något men ut kom bara rök. Han såg förvånad ut i några sekunder men log sedan och tog fram en lite flaska från sitt bälte som han snabbt halsase. Direkt tog han fram två till flaskor och sträckte dem mot närmaste person med ett brett leende. Sedan dess har Rök varit en given del av Stormfruns besättning. Konstant full på finaste rom, men aldrig sen att dela med sig.

Thobias Bjerlo spelar bas, gitarr, sjunger och  skriver musik

 

MadGuns

Från början var han matros i flottan. Namnet kommer ifrån ett misslyckat myteriförsök då han tillsammans med några kumpaner försökte rikta en av fartygets kanoner mot kaptenen och några av hans officerare. Kanonen missade såklart sitt byte och råkade träffa mastroten. Det retade såklart även upp övriga besättningen som tidigare varit på hans sida och han fick fly hals över huvud i en av rodbåtarna. Trots att han är en okontrollerad supare och tvivelaktig typ har han några kontakter i de övriga skikten då han från början kom från en lite finare familj. Kanske också varför Stormfruns besättning tolererar honom.

Magnus Rydén spelar fiol

 

 

Ruter   

Ruter är trubaduren som ständigt har ett extra ess i skjortärmen. Hennes omåttligt dåliga omdöme vid spelborden har resulterat i att hon nu har ett pris på sitt huvud i många av de största hamnstäderna. I ren och skär desperation har hon nu tagit sin tillflykt hos Stormfruns besättning trots att hon ständigt är livrädd under de fartfyllda strapatserna. Ruter är en värdelös pirat men besättningen bestämde sig för att behålla henne för att ha någon som kan skrubba däck, stoppa strumporna och skriva muntra epos på sin banjo om Stormfruns stordåd.

Rebecka Hjukström spelar banjo och sjunger

 

 

Soja Krutkäft 

En mörk vinternatt smög hon sig på skeppet och gömde sig i vad hon i sin berusning trodde var en tunna med ädelt vin, men ack så hon bedrog sig. Tunna var fylld med soja lika svart som natthimlen. Ända sedan dess har hennes stank av soja förpestat Stormfrun och dess besättning. Krutkäft är likt en huldra fager för ögat, men man bör akta sig, för hon är lömsk som få och kan sätta kniven i ryggen på sina friare om de inte lyckas tillfredställa henne. Med sitt flinka spel på nyckelharpan och en röst som får sjömännen att tro att sirenerna kallar, har hon funnit sin plats bland de spelglada piraterna.

Sophia Hogman spelar mandolin, nyckelharpa och sjunger

 

 

Dreadful Fred

Fredrik Emanuel Sjölund spelar dragspel, flöjt, sjunger och skriver musik

 

 

 

 

 

 

Sideshow Poofie

Håller hårt i nyckeln till skattkammaren. Sänder flaskpost kors och tvärs över världen för att hitta nya koordinater att segla mot. Presenateur extrodineur. Säljer merch, skränar och skriker, för oljud och spelar då och då kokosnöt.

 

 

 

 

 

Karl Hammar

Karl Hammmar är skeppet store charmör vars famn har stått öppen för många kvinnor, likt en hamn med många kajplatser. Hans ljuva lockar och hans inbjudande ögon sätter grillor i huvuder på damer, både fagra som fula, och hans stämma får kvinnor att smälta som socker i tropiskt klimat.

karl är älskad av många men fruktad av få, något som gör att han lyckats ta sig långt i kariären. Men allt är inte så lugnt i hans person som man kan tro. I hans hjärta finns en storm stark nog för att bryta ner den största slagskämpe och en brinnannde kärlek stark nog att tävla med tropikens gassande sol.

Åke Andersson spelar bas, gitarr, sjunger och skriver musik